Beoordeeld met 4.9 / 5 op basis van  Google klantreviews 

Café du Jour 100% arabica specialiteit Costa Rica

Café du Jour 100% arabica Specialty Costa Rica is originated from the family estate of Hacienda Candelaria. The estate is about 50km to the northwest of San Jose, near de city of Palmares in Alujuela. The estate consist of 60 acres and was founded in 1965 by Otto Kloeti. Till this day the estate is still a family company that sympathizes with the local community. They sponsored schools and soccerfields.

The coffee tastes sweet and has a very light sour with small hints of chocolate and orange blossom. We roasted the koffie to a medium roast. This way it fits the style of a fruity filter coffee or a sweet espresso.

Details

Een zoetige koffie met een heel licht zuurtje. Je proeft oranjebloesem, nootmuskaat, chocolade, palmsuiker en vanille.

De plantage: Hacienda Candelaria

Café du Jour 100% arabica Specialiteit Costa Rica is afkomstig van het familie-landgoed Hacienda Candelaria. Het ligt ongeveer 50 kilometer ten noordwesten van San Jose, vlakbij de plaats Palmares in Alajuela. Het landgoed van 60 hectare is in 1965 opgericht door Otto Kloeti en vandaag de dag nog steeds een familiebedrijf welke begaan in met de lokale gemeenschap. Zo sponsoren ze bijvoorbeeld een school en voetbalveld.

Hacienda Candelaria is in staat de koffie te wassen en drogen in hun eigen verwerkingsfaciliteit. Doordat ze dat proces zelf beheersen kunnen ze een consistente kwaliteit leveren en een betere prijs voor de koffie krijgen. De grond in de regio is verrijkt met vulkanisch as en organisch materiaal welke zorgen voor een goede verspreiding van de wortels van de planten en het behoud van vocht in de grond. Meer dan 70% van de koffieplanten staan op een hoogte van 1300 tot 1700 meter boven zeeniveau en groeien bij een temperatuur van tussen de 17 en 23 graden celcius. Het aantal zonuren is stabiel en de hoeveelheid regen is optimaal.

Café du jour Koffiebonen

De koffiebonen van het eigen merk van Café du Jour zijn op kleine schaal door een specialistische brandmeester geroosterd. De bonen worden wekelijks geroosterd en bevoorraad, de branddatum is dus altijd recent. Op het label van de verpakking staat de branddatum dan ook genoteerd.

Hersluitbare koffieverpakking

Of je nou 250 gram, 500 gram of een kilo Café du Jour koffiebonen koopt: ze zitten altijd in een speciale hersluitbare verpakking. De koffiezak is voorzien van een speciale hersluitbare rand zodat je de koffie altijd weer luchtdicht kunt verpakken. Op de voorkant van elke zak zit een ventiel, dit zorgt er voor dat er gassen en lucht uit de zak kunnen ontsnappen zonder dat er lucht van buiten terug de zak in kan stromen. Zo doen we er alles aan om de optimale versheid van je koffie te bewaren!

Meer Informatie
Artikel Nr.CDJ-CDJCRAHC
MerkCafé du Jour
Country of ManufactureNederland
Soort koffieKoffiebonen, Gemalen koffie
IntensiteitMedium (2/4)
Geur & smaakBloemig, Chocolade
Variëteit100% arabica
Geschikt voorEspresso, Filterkoffie, Cappuccino
Land van herkomstCosta Rica
RegioHacienda Candelaria
CafeïneMet cafeïne
Beoordelingen 9

Schrijf uw eigen review

Je review over Café du Jour 100% arabica specialiteit Costa Rica

Alle prijzen in euro en inclusief BTW tenzij anders vermeld.

  • `

Cafedujour.nl is beoordeeld met 4.9 / 5 op basis van Google klantreviews