Beoordeeld met 4.9 / 5 op basis van  Google klantreviews 

Melitta

Melitta koffie

Melitta Bentz was het koffiedik zat. In plaats van de koffie voortaan te laten staan besloot ze op zoek te gaan naar een oplossing. Een messingschaaltje met gaten in combinatie met een vloeipapier werd de voorloper van de koffiefilter, een product dat nu niet meer weg te denken is. 15 december 1908 werd het tot op heden bestaande bedrijf Firma M. Bentz opgericht. Hoewel Melitta in de jaren vijftig overleed zet de vierde generatie Bentz zich nog steeds met passie in voor de koffiewereld. Natuurlijk is er in meer dan 100 jaar veel veranderd. Zo zijn de filters verbeterd waardoor de koffiesmaak zich nog sterker laat gelden.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Waar komt de koffie van Melita vandaan?

Melitta haalt de koffie onder andere uit Brazilië, het land dat vandaag de dag verantwoordelijk is voor zo’n 30% van de wereldproductie van koffie. Hoewel Brazilië begon als een koffieland dat enkel voor de eigen bevolking koffie verbouwde, werd het roer in de 18e eeuw omgegooid. Brazilië bevindt zich in de zogenaamde ‘koffiegordel’, het ideale koffieklimaat dat alleen rond de evenaar wordt gevonden. De Melitta koffie-experts zijn altijd opzoek naar de meest geschikte koffiesoorten en volgen de wereldwijde koffieproductie dan ook op de voet. In totaal zijn er zo’n 90 landen die koffie verbouwen en ieder land produceert koffie met zijn eigen smaak. Wanneer je Indonesische koffie drinkt zul je zelfs merken dat de smaak verschilt per eiland! De goede relaties tussen de Melitta koffie-experts en de exporteurs leiden tot een verzekering van hoogstaande kwaliteit, waarbij de rauwe koffiebonen uitgebreid getest worden op smaak. Zelfs de Melitta filterzakjes zijn onderworpen aan voortdurende controles waardoor je met Melitta gegarandeerd de beste filters in huis haalt. Op deze manier kun je dag in dag uit van overheerlijke koffie genieten.

De koffieboom

Er wordt altijd gesproken over koffieplanten, maar wist je dat het eigenlijk gaat om koffiebomen? Het probleem met een volgroeide koffieboom is echter dat de koffiebessen bovenin lastig te plukken zijn. De koffieboom wordt daarom gekweekt op zijn handzame formaat, waardoor deze niet groter wordt dan drie meter. Per jaar is zo’n boom goed voor vijf tot acht kilogram koffiebessen. Het resultaat is een tot twee kilogram koffie.

Maak kennis met Melitta koffie

Met Melitta koffiebonen kun je allerlei geweldige smaakexplosies creëren. Zo kunnen de bonen in verschillende gradaties gebrand worden. Licht gebrande koffiebonen staan bekend als cinnamon roast. De American roast is de aanduiding voor het medium branden en de donkerste variatie wordt de Italian Roast genoemd. Dit laatste type wordt gebruikt om Espresso mee te zetten. Naast dat het branden een twist geeft aan de smaak, kun je natuurlijk ook verschillende recepten uitproberen. Ga voor een Honey-Nut Cream Coffee, een Ijskoffie, of een Witte chocolade koffie. Er zijn zoveel manieren waarop jij je Melitta koffie kunt drinken. Laat jezelf net zoals Melitta inspireren door de verschillende koffieculturen die allemaal hun bijdrage leveren aan een betere koffiewereld. Zo heb je niet geleefd voordat je een Melitta espresso geproefd hebt. Een goede espresso zetten is wel een kunst en vergt enige precisie. Het gebruik van teveel water of een te fijne of juist een te grove maling is funest voor de espressosmaak. Natuurlijk is het belangrijk koffiebonen te gebruiken die van hoge kwaliteit zijn. Met een Melitta espresso zit je dus altijd goed. Het is belangrijk de koffiebonen donker te branden (Italian roast). Een goede koffiebrander koelt de bonen door middel van het blazen van koele lucht. Sommige apparaten maken gebruik van sproeiers, maar dit zal de smaak van je koffie niet ten goede doen. Vervolgens is de maalgraad belangrijk. Deze bepaalt namelijk hoe snel het water door het maalsel loopt. Een fijn maalsel zal het water sneller laten doorlopen dan een grof maalsel. Volgens experts is de ideale doorlooptijd 25 tot 28 seconden. Op deze manier heeft het water voldoende tijd om die heerlijke koffiesmaak nog steeds gloeiend heet ( ongeveer 93 graden) over te brengen op je espressokopje. Gebruik vers gemaalde bonen voor het beste resultaat. Melitta koffiebonen staan garant voor een intens aroma en een overheerlijke smaak. Of je nu kiest voor een simpel kopje koffie, een cappuccino, een uniek recept of zo’n perfecte espresso. Geniet van deze heerlijke traktaties in de ochtend, tijdens je welverdiende pauze of wanneer je ’s avonds wat langer door moet werken.

Alle prijzen in euro en inclusief BTW tenzij anders vermeld.

  • `

Cafedujour.nl is beoordeeld met 4.9 / 5 op basis van Google klantreviews