Beoordeeld met 4.9 / 5 op basis van  Google klantreviews 

Ongebrande koffiebonen

Laden...
Van hoog naar laag sorteren
 1. Colombia Arabica Excelso - ongebrande koffiebonen - 1 kilo
 2. Peru Arabica HB MCM grade 1 - ongebrande koffiebonen - 1 kilo
 3. India Arabica Monsooned Malabar AA ASPINWALL - ongebrande koffiebonen - 1 kilo
 4. Brazil Santos NY 2/3 17/18 GC - ongebrande koffiebonen - 1 kilo
 5. Guatemala Arabica SHB - ongebrande koffiebonen - 1 kilo
 6. Kenya Arabica AA FAQ - ongebrande koffiebonen - 1 kilo
  Kenya Arabica AA FAQ - ongebrande koffiebonen - 1 kilo
  Café du Jour
  Vanaf 12,77
   12,77 / kg
 7. Nicaragua Arabica SHG - ongebrande koffiebonen - 1 kilo
 8. Tanzania Arabica AA Kilimanjaro - ongebrande koffiebonen - 1 kilo
 9. Groene gemalen koffie
  Groene gemalen koffie
  Café du Jour
  Vanaf 7,00
   19,16 / kg
 10. Ethiopie Arabica Yirgacheffe grade 2 - ongebrande koffiebonen - 1 kilo
 11. Indonesia Arabica Mandheling grade 1 - ongebrande koffiebonen - 1 kilo
 12. India Robusta Cherry AA Screen 18 - ongebrande koffiebonen - 1 kilo

Bij Café du Jour vind je lekkere verse ongebrande koffiebonen. De ongebrande koffiebonen van Café du Jour worden vers bereid en zorgvuldig geselecteerd om zo de hoogste kwaliteit ongebrande koffiebonen aan te bieden. Bekijk snel ons uitgebreide assortiment en geniet van heerlijk verse koffie!

Ongebrande koffiebonen kopen

Er zijn verschillende redenen waarom het kopen van ongebrande koffiebonen de moeite waard is. Een voordeel van ongebrande koffiebonen is dat je de mogelijkheid hebt om thuis te experimenteren met verschillende brandmethoden en smaken. Door het brandproces zelf in handen te hebben, kun je de smaak van de koffie aanpassen aan je persoonlijke voorkeur.

Daarnaast zijn ongebrande koffiebonen langer houdbaar dan gebrande bonen. Omdat het brandproces ervoor zorgt dat de oliën in de bonen vrijkomen, hebben gebrande bonen een kortere houdbaarheid dan ongebrande bonen. Hierdoor kun je ongebrande bonen langer gebruiken en hoef je minder vaak nieuwe bonen te kopen. Dat is toch fijn!

Heerlijk verse koffie

Ongebrande koffiebonen kun je zelf branden om er vervolgens een heerlijk verse kop koffie mee te zetten. Het zelf branden van koffie brengt enkele voordelen met zich mee. Als je reeds gebrande koffie in de winkel koopt, heeft het al even geduurd voordat de koffie in de winkelschappen terecht is gekomen. Het overgrote deel van de koffie is namelijk op het zuidelijk halfrond geteeld en heeft al een hele reis achter de rug voordat het hier in de winkels belandt.

Verder zijn de koffiebonen vatbaarder voor schimmels en bacteriën wanneer zij reeds gebrand zijn. Dit komt de kwaliteit dan ook vaak niet ten goede. De schimmels en bacteriën geven een zure en bittere smaak aan de koffie. Dit is natuurlijk zonde van de heerlijke koffie en het is ook helemaal niet nodig. De oplossing is om zelf je koffie te branden. Hiermee houd je de smaak en kwaliteit van de koffie helemaal in eigen hand. Het branden van koffie is bovendien relatief eenvoudig en geeft je de meest heerlijke aromatische koffie die je maar kunt wensen.

Ongebrande koffie drinken

Je hoeft natuurlijk niet per se je koffie te branden. Je kunt ook heerlijk genieten van een kopje ongebrande koffie. Het is niet alleen bijzonder lekker, maar ook nog eens hartstikke gezond. De smaak van ongebrande koffiebonen is wel wat anders dan die van de gebrande variant. De smaak van ongebrande koffie is licht zoet en wat sterker dan die van de gebrande versie. De kleur is ook anders dan die van de gebrande versie; het is wat lichter met een donkergroene gloed. De ongebrande koffievariant geeft je enorm veel energie en staat bekend als een gezondheidsdrankje. Veel sporters nemen dan ook een kopje groene koffie voordat ze actief bezig gaan, voor net dat beetje extra energie. Omdat de bonen niet geroosterd zijn, bevatten ze meer cafeïne dan de geroosterde variant, wat mede zorgt voor die extra energieboost. Een bijkomend voordeel is dat deze onbewerkte koffievariant je ook helpt om je lichaamsgewicht te verminderen!

Ongebrande bonen

Ongebrande koffiebonen, ook wel groene koffiebonen genoemd, zijn de ongeroosterde variant van de koffieboon. Ongebrande koffiebonen hebben een andere smaak dan gebrande koffiebonen en staan bekend om hun gezondheidsvoordelen. Ongebrande koffiebonen bevatten meer antioxidanten dan gebrande bonen en hebben een hoger cafeïnegehalte, wat zorgt voor een extra energieboost.

Bij Café du Jour kun je terecht voor verschillende soorten ongebrande koffiebonen uit onder andere Ethiopië. We hebben in ons assortiment diverse bonen, van Arabica tot Robusta. Je kunt de bonen kopen en zelf thuis branden, of kiezen voor gemalen ongebrande koffie. Ook kun je bij Café du Jour groene koffie kopen in verschillende hoeveelheden.

Het branden van koffiebonen is een proces dat veel invloed heeft op de smaak en aroma van de koffie. Door de bonen te branden krijgen ze hun karakteristieke smaak en kleur. Maar als je van de pure smaak van koffie houdt, dan is het zeker de moeite waard om ongebrande bonen te proberen. Het is belangrijk om de bonen op hoogte te bewaren en te drinken binnen de aangegeven periode op de verpakking om de beste smaak te behouden.

Café du Jour staat bekend om zijn uitgebreide assortiment koffieproducten. Naast ongebrande koffiebonen en gebrande koffiebonen, bieden we ook andere koffieproducten aan, zoals espresso en cappuccino. Of je nu een grote koffiedrinker bent of gewoon af en toe van een lekker kopje koffie wilt genieten, bij Café du Jour vind je zeker iets naar jouw smaak.

Hoe lang kun je ongebrande koffiebonen bewaren?

Ongebrande koffiebonen kun je zeer lang bewaren, mits je de bonen goed opbergt. Het is belangrijk om te onthouden dat koffiebonen een houdbaarheidsdatum hebben en dat hun smaak en aroma na verloop van tijd afnemen. Over het algemeen kunnen ongebrande koffiebonen tot 6 maanden worden bewaard. Sommige bronnen suggereren zelfs dat ze tot 12 maanden houdbaar zijn als ze goed worden bewaard.

Om ongebrande koffiebonen optimaal te bewaren, moeten ze worden bewaard in een luchtdichte container op een koele, droge en donkere plaats, uit de buurt van vocht, warmte en licht. Het is ook belangrijk om de bonen niet te malen totdat je klaar bent om koffie te zetten, omdat gemalen koffie sneller bederft dan hele bonen.

Als je merkt dat de bonen na verloop van tijd hun smaak en aroma beginnen te verliezen, dan is het waarschijnlijk tijd om nieuwe bonen te kopen.

Koop je ongebrande koffiebonen bij Café du Jour

Voor thuisbranders en grootverbruikers heeft Café du Jour het onderstaande assortiment beschikbaar gesteld. De ongebrande koffiebonen van Café du Jour worden zorgvuldig geselecteerd en bewaard. De verse koffiebonen kunnen worden besteld door particuliere en zakelijke afnemers.

Heb je meer dan 50 kilo ongebrande koffiebonen nodig? Neem dan even contact op met de klantenservice voor een offerte op maat. Je kunt ongebrande bonen bestellen vanaf 1000 gram. De 1 kilo verpakking ongebrande koffiebonen is ook leuk om cadeau te geven! Ben je op zoek naar een specifieke ongebrande koffieboon of een koffieboon uit een specifiek land dat wij op dit moment nog niet verkopen? Neem dan even contact op met de klantenservice en vertel ons naar welke koffieboon je op zoek bent. Wie weet heb jij die specifieke koffieboon dan binnenkort toch in huis!

Cafedujour.nl is beoordeeld met 4.9 / 5 op basis van Google klantreviews