Beoordeeld met 4.9 / 5 op basis van  Google klantreviews 

Brazil Santos NY 2/3 17/18 GC - ongebrande koffiebonen - 1 kilo

Laden...
12.95
Brazil Santos NY 2/3 17/18 GC - ongebrande koffiebonen
Bij 50 stuks 9,92 Incl. BTW.Of één stuk voor  13,16
Kies het aantal stuks:
 • 5 stuks
   12,51  62,55
 • 10 stuks
   11,87  118,70
 • 25 stuks
   11,22  280,50
 • 50 stuks
   9,92  496,00
Of neem een losse voor  13,16
Alle genoemde prijzen in dit blok zijn inclusief BTW.
  Wordt binnen 1 à 2 dagen geleverd
  Gratis bezorging boven de 40,- in heel België

Deze Brazil Santos, een naam die al lang synoniem staat voor koffie van hoge kwaliteit, staat bekend om zijn zoete en zachte profiel met een wijdverbreide aantrekkingskracht, medium body en romige, zachte smaak.

Als grootste koffieproducent ter wereld heeft Brazilië een ongelooflijk assortiment koffie, productieomstandigheden en veel om uit te kiezen, waardoor het mogelijk is om jaar na jaar consistente melanges van hoge kwaliteit te hebben.

Omdat de Santos zo'n consistent profiel biedt, is deze koffie een uitstekende basis voor elke melange die ervoor zorgt dat de drinkers van je koffie keer op keer terugkeren.

Let op: dit is ongebrande koffie die dus nog gebrand moet worden voor consumptie.

Details

De meeste Braziliaanse koffie wordt verbouwd op enorme boerderijen, gebouwd en uitgerust voor mechanische oogst en verwerking, waardoor de productiviteit wordt gemaximaliseerd. Het relatief vlakke landschap in veel van de Braziliaanse koffieregio's in combinatie met de hoge minimumlonen heeft ertoe geleid dat de meeste boerderijen voor dit type mechanische oogst hebben gekozen in plaats van selectieve handpluk.  

In het verleden betekende deze mechanisatie dat strokenteelt de norm was; de mechanische oogstmachines van vandaag zijn echter steeds gevoeliger, wat betekent dat boerderijen bij elke plukgang alleen volledig rijpe bessen kunnen oogsten, wat goed nieuws is voor producenten die zich op speciale producten richten.   

In veel gevallen en op minder vlakke delen van boerderijen kan een gemengde vorm van 'handmatig gemechaniseerd' oogsten worden gebruikt, waarbij rijpe koffie wordt geplukt met een derricadeira - een soort gemechaniseerde hark die gebruik maakt van trillingen om rijpe bessen te oogsten. Een zeil wordt tussen de koffiebomen gespannen om de bessen op te vangen als ze vallen.  

Met behulp van deze nieuwere, selectievere technologieën is er een groeiend aantal boerderijen dat zich steeds meer bekommert om - en in staat is om - de kwaliteit van de kopjes te leveren.   

Na de oogst wordt de kers meestal in dunne lagen op patio's te drogen gelegd. Onder direct zonlicht wordt de bes zorgvuldig gecontroleerd en regelmatig gekeerd. 

Meer Informatie
Artikel Nr.CDJ-OB-0001
EAN8720598671254
MerkCafé du Jour
Geproduceerd inBrazilië
Variëteit100% arabica
CafeineMet cafeïne

Deze koffie is NY 2/3, wat ons verzekert dat er niet meer dan 8-12 zichtbare gebreken zijn in een sample van 300 gram. Dit kleine aantal gebreken is in de meeste kopjes onmerkbaar, wat een consistente en heerlijke smaak garandeert.

Deze boon is SCR 17/18. De grote, consistente bonen zijn ten minste 6,75 millimeter lang. De kleine variatie tussen de bonen maakt het gemakkelijker om alle bonen op hetzelfde niveau te branden.

Beoordelingen 23

Schrijf uw eigen review

Je review over Brazil Santos NY 2/3 17/18 GC - ongebrande koffiebonen - 1 kilo

Cafedujour.nl is beoordeeld met 4.9 / 5 op basis van Google klantreviews