Beoordeeld met 4.9 / 5 op basis van  Google klantreviews 

Café Intención

Laden...
Van hoog naar laag sorteren
  1. Café Intención Intensivo - koffiebonen - 1 kilo
    Café Intención Intensivo - koffiebonen - 1 kilo
    Nootachtig 9 - Zeer krachtig
    Vanaf 13,28
     13,28 / kg

Beter zijn voor mens en natuur. Met deze insteek is de koffie van Café Intención gemaakt. Ze maken Fairtrade en/of Biologische koffiemelanges onder de paraplu van het bekende koffiebedrijf J.J. Darboven. De gele pakken worden inmiddels europa-wijd goed herkent door de meeste koffiedrinkers. Met de koffiebonen van Café Intención is bewezen dat fairtrade koffie ook gewoon heel voordelig kan zijn.

Café Intención koffiebonen

Cafe Intencion is een merk dat fairtrade koffiebonen gebruikt om zo te komen tot heerlijke melanges. Met twee keurmerken, het Fairtrade Keurmerk voor eerlijke handel en het BIO-eko keurmerk is Cafe Intencion koffie geschikt voor de bewuste koffiedrinker. In 1993 bracht koffiebrander J.J. Darboven in Hamburg de eerste Fairtrade koffie op de markt en in 2005 introduceerde hij de Cafe Intencion koffiebonen. Vier jaar na de introductie krijgt de koffie van Cafe Intencion zijn eerste prijs, de Fairtrade Award, voor zijn eerlijkheid en verantwoordelijkheid. Inmiddels heeft Cafe Intencion meerdere koffiebonen en melanges in haar assortiment geschikt voor iedereen die van koffie houdt.

Cafe Intencion: Fairtrade koffie produceren

Natuurlijk genieten is belangrijk voor J.J. Darboven Hamburg. Cafe Intencion wil dan ook niet alleen een goeie koffie maken maar ook er voor zorgen dat de bonen biologisch geteeld worden en er eerlijke handel is. De Cafe Intencion koffiebonen komen van kleine boeren welke verenigd zijn in boerencoöperaties. De Arabica bonen, de belangrijkste koffiebonen welke gebruikt worden komen van boeren uit Midden en Zuid Amerika. In 2016, tijdens het 150 jarig jubileum van J.J. Darboven Hamburg werd het Honduras Education Life Project (H.E.L.P) opgericht. Het doel van het project is om 250 koffieboeren afkomstig uit Honduras voor langere tijd te steunen. In samenwerking met OLAM hoopt J.J. Darboven Hamburg dat voor deze boeren de levensomstandigheden en de productieomstandigheden worden verbeterd wanneer zij daarin worden gesteund. In Honduras worden de groene koffiebonen welke Cafe Intencion gebruikt ingekocht bij COMSA. COMSA is een democratische coöperatie met 800 leden. Hiervan is 25% vrouw. In 2005 is COMSA ook een fairtrade organisatie geworden en daarmee is zij een uitstekende partner voor J.J. Darboven Hamburg. Door de fairtrade certificering kan COMSA met de daardoor verkregen premies de kwaliteit en productie van de koffiebonen verbeteren, niet alleen voor het milieu maar ook voor verschillende educatieve projecten. Hierdoor wordt ook de educatie van de kinderen van de koffieboeren maar ook van andere bewoners verbeterd. De regio waarin COMSA actief is zal daardoor ook in de toekomst economisch welvarender worden. Het tot nu toe behaalde resultaat van COMSA mag er zeker zijn: de levensomstandigheden van de 800 leden zijn aanzienlijk verbeterd en ook de omgeving waarin ze wonen en de producten welke zij aanbieden. Voor Cade Intencion zijn de koffieboeren erg belangrijk. Voor de koffiebonen biedt Cafe Intencion ze dan ook een eerlijke prijs aan.

Cafe Intencion koffievarianten

Cafe Intencion koffiebonen komen in twee verschillende versies, de espressobonen en de koffiebonen. Cafe Intencions Cafe Creme is gemaakt van milde koffiebonen. De koffiebonen welke gebruikt worden zijn de Arabica bonen. Deze bonen worden langzaam gebrand bij een gemiddelde temperatuur. De Arabica bonen welke J.J. Darboven Hamburg gebruikt komen uit Honduras en Peru. De koffieboeren stekken de koffieplanten en in 5 jaar tijd staan er weer volwaardige koffiestruiken met rijpe bessen. Nadat de bessen worden geplukt worden ze gewassen en ontdaan van de pulp. Café Intención heeft het bio-keurmerk. Hierbij speelt ook de bescherming van de natuur en de vruchtbare omgeving een belangrijke rol. De oogst van de bessen gaat naar de boerencoöperaties. In de espressobonen zitten niet alleen de bekende Arabica bonen uit Midden en Zuid Amerika maar ook de Robusta bonen. Door de Arabica bonen te mixen met de Robusta koffiebonen afkomstig uit Afrika en Azië krijgt de espresso zijn pit en smaakt hij ook een stuk kruidiger. Het grootste gedeelte van de espresso melange bestaat uit de bekende Arabica bonen. Hieraan worden de Robusta bonen toegevoegd welke korter en donkerder gebrand worden dan de Arabica bonen. De Arabica bonen zorgen voor een volle en fruitige smaak en de Robusta bonen zorgen voor het perfecte tegenwicht met het pittige karakter.

Het assortiment van Cafe Intencion is niet alleen voor de horeca ondernemer, ook de normale consument kan op ieder moment van de dag genieten van een heerlijke Café crème melange of een espresso. De Café crème melange is zowel te verkrijgen als filterkoffie maar ook zijn de koffiebonen verkrijgbaar om zelf een heerlijke kop koffie te maken. De espresso komt in een espressobonen versie. Voor de horeca zijn de koffiebonen en espressobonen verkrijgbaar. Daarnaast is er ook gemalen koffie. Om helemaal in het Café Intención thema te blijven zijn er ook nog suikersticks, melkcupjes, koffiebekers to go en espresso mokken verkrijgbaar. Café Intencion staat gegarandeerd voor een goede smaaksensatie. Daarnaast is de koffie een bewust product met zowel een Fairtrade als EKO keurmerk.

Cafedujour.nl is beoordeeld met 4.9 / 5 op basis van Google klantreviews