Segafredo
Segafredo Koffiebonen
Segafredo is misschien wel één van de meest bekende koffiemerken ter wereld. Je vind ze werkelijk overal: van Italiaanse koffietentjes tot aan grote fastfoodketens. Niet voor niets natuurlijk: Segafredo maakt heerlijke koffie, meestal nog voor een gunstige prijs ook. Voordelige koffie dus, daar houden we van natuurlijk. De populaire soorten van Segafredo zijn de Segafredo Espresso Casa, Segafredo Selezione Crema, Segafredo Selezione Espresso (die heette voorheen Selezione Oro) en de Segafredo Intermezzo.

- Segafredo Selezione Crema - koffiebonen - 1 kiloBloemig, Chocolade, Notig Medium (2/4)Vanaf 10,4110,41 / kg
- Segafredo Espresso Casa - koffiebonen - 1 kiloChocolade, Kruidig, Notig Medium (2/4)Vanaf 8,988,98 / kg
- Segafredo Selezione Espresso - koffiebonen - 1 kiloChocolade, Fruitig, Kruidig Sterk (3/4)Vanaf 10,4110,41 / kg
- Segafredo Caffè Crema Gustoso - koffiebonen - 1 kiloFruitig, Notig Intens (4/4)Vanaf 10,8710,87 / kg
- Segafredo Selezione 100% Arabica - koffiebonen - 1 kiloBloemig, Fruitig, Kruidig Medium (2/4)Vanaf 12,0512,05 / kg
- Segafredo Selezione Organica - koffiebonen - 1 kiloChocolade, Fruitig, Notig Medium (2/4)Vanaf 14,2114,21 / kg
Segafredo koffie voor thuis
Passie en ervaring in combinatie met blends van topkwaliteit en bonen van hoge kwaliteit, vormen Segafredo Zanetti's geheim. Dat is hoogstwaarschijnlijk de reden dat Segafredo een van de meest gedronken koffie op wereld is. Ook thuis is het mogelijk om te genieten van de Italiaanse koffibeleving van Segafredo. Weet je niet welke smaak je als eerste wilt bestellen? Neem dan een Segafredo proefpakket. Weet je al welke Segafredo koffie je wilt hebben? Wellicht is een voordeeldoos van Segafredo dan wat voor jou!
Segafredo koffie kenmerken
De koffie van de Segafredo koffiebonen is rijk van smaak. Segafredo combineert de smaken van zowel de Arabica als de Robusta koffiebonen. Het vakmanschap tijdens het branden van de koffie, leidt tot koffie van de beste soort. Dit proces wordt van het bereiden tot de (ver)koop onderworpen aan strenge kwaliteitscontroles. Zo geniet je van een heerlijke kop koffie, met de garantie op de beste koffie die de natuur jou kan bieden. De smaak van de Segafredo koffie onderscheidt zich door het Italiaans vakmanschap. Dankzij een uitgebalanceerd palet aan smaken smaakt deze koffie zoals je hem zou drinken bij een typisch Italiaanse zaak. De Segafredo bonen worden geoogst op de plantages in Costa Rica en Brazilië waarna ze vakkundig worden geselecteerd zodat alleen bonen van de beste kwaliteit worden gebruikt. Segafredo Zanetti is het enige koffiemerk waarvan het productieproces van de koffie volledig in eigen beheer is. Bij dat proces worden de bonen gemengd en gemalen volgens de regels van de kunst, in moderne en goed uitgeruste faciliteiten. Segafredo staat met zijn sublieme blends van de beroemdste, meest gewaardeerde Italiaanse koffiesoorten bekend voor de beste esprasso's. De verhoudingen voor het blenden worden voortdurend aangepast om de voortreffelijke smaak te blijven behouden.
De smaak van de Segafredo espresso is heel herkenbaar en niet te evenaren door de andere koffiesoorten. De smaakbeleving is volledig in harmonie: fijn, zacht als fluweel en tegelijk een wat nootachtige smaak. De smaak van een Segafredo espresso is veelomvattend en rijk aan de subtiele toets van hazelnoot. Verwen je zintuigen met deze volle smaak en laat ook de nasmaak van de koffie jou in vervoering brengen.
Segafredo is al jaren expert in de koffieproductie, van oogsten tot verkopen. Al jaren zorgen ze voor een fantastische koffiesensatie waarbij de beste kwaliteit wordt gegarandeerd. Liefhebbers van espresso zullen er dol op zijn: je kunt er genieten van de echte Italiaanse koffie. Segafredo's koffie is herkenbaar door zijn dichte, hazelnootkleurige laag crème. De smaak is rijk en zacht met tegelijk een weinig bittere toets die al snel verdwijnt. Om jezelf thuis te verwennen met deze lekkere koffie heb je slechts twee dingen nodig: een koffiemachine en een paar gram heerlijke Segafredo koffiebonen mengeling. De mengeling is verkrijgbaar in verschillende verpakkingen. Een goede koffiemachine is onontbeerlijk!
Behandelen van Segafredo bonen
Koffiebonen dienen, alvorens ze gebruikt kunnen worden, eerst geroosterd en eventueel gemalen te worden. Pas hierna kan er koffie van gezet worden. De koffie wordt gebrand in speciale koffiebranderijen. Al kun je de bonen ook zelf thuis roosteren. Tegenwoordig gebruikt men heel wat gemalen koffie, maar ook koffiepads zijn heel erg populair. Gemalen koffie wordt voornamelijk vacuüm verpakt zodat de smaak van de koffiebonen zo goed mogelijk behouden blijft. Door blootstelling van de gemalen koffie aan de lucht, zal het nog in de koffie aanwezige vet oxideren met de zuurstof. Het optreden van deze oxidatie leidt tot een afname van de kwaliteit van de koffie. Het is dan ook om die redenen dat consumenten de koffie bewaren in goed afgesloten bussen. Koffie wordt soms ook wel eens in de vriezer bewaard.