Beoordeeld met 4.9 / 5 op basis van  Google klantreviews 

illy

Laden...
 1. illy Classico - koffiebonen - 250 gram
  illy Classico - koffiebonen - 250 gram
  Notig Medium (2/4)
  Vanaf 6,15
   24,87 / kg
 2. illy Intenso - koffiebonen - 250 gram
  illy Intenso - koffiebonen - 250 gram
  Chocolade, Kruidig Sterk (3/4)
  Vanaf 6,15
   24,87 / kg
 3. illy Arabica Selection Brazilië - koffiebonen - 250 gram
  illy Arabica Selection Brazilië - koffiebonen - 250 gram
  Chocolade, Notig Medium (2/4)
  Vanaf 6,22
   25,43 / kg
 4. illy Arabica Selection Ethiopië - koffiebonen - 250 gram
  illy Arabica Selection Ethiopië - koffiebonen - 250 gram
  Bloemig Medium (2/4)
  Vanaf 6,36
   25,43 / kg
 5. illy Arabica Selection Guatemala - koffiebonen - 250 gram
  illy Arabica Selection Guatemala - koffiebonen - 250 gram
  Chocolade, Kruidig Medium (2/4)
  Vanaf 6,36
   26,55 / kg
 6. illy Classico - gemalen koffie - 250 gram
 7. illy Intenso - gemalen koffie - 250 gram
 8. illy - koffiebonen - Arabica Selection - India - 250 gram
 9. illy - Arabica selection Colombia - koffiebonen - 250 gram
  Aanbieding
  illy - Arabica selection Colombia - koffiebonen - 250 gram
  Chocolade Medium (2/4)
  Normale Prijs 7,06 Aanbiedingsprijs 6,36
   25,43 / kg
 10. illy decaf - coffee beans - 250 gram
  illy decaf - coffee beans - 250 gram
  Bloemig, Chocolade Medium (2/4)
  Vanaf 6,5
   26,55 / kg
 11. illy gemixt pakket zelf samenstellen - koffiebonen - 6 x 250 gram
 12. illy Monoarabica proefpakket - koffiebonen - 6 x 250 gram
 13. illy proefpakket - koffiebonen - 5 x 250 gram

Illy koffiebonen

De smaak van de normale branding, zoals de Illy koffiebonen van Classico, zijn zeer goed te onderscheiden van andere koffiesoorten. Deze bonen zijn zeer herkenbaar. Het is een koffie die in volledig harmonie is. Hij is fluweelzacht, fijn en de smaak is nootachtig gecombineerd met een beetje bitterheid wat snel zal verdwijnen. Wanneer je een espresso van deze koffie zet, zal je merken dat de smaak veelomvattend is en rijk is aan hazelnootaroma. Wat je ook zal ontdekken bij het drinken van deze fijne koffie, zijn de fruitige tonen en houtaccenten. De nasmaak is geweldig en houdt lang aan.

Het Italiaanse koffiemerk heeft al 80 jaar ervaring in het bereiden van deze geweldige koffiesensatie. De producten van Illy staan garant van de beste kwaliteit. Om deze lekkere koffie te zetten, heb je thuis maar twee dingen nodig: een goede koffiemachine en een paar gram heerlijke Illy koffiebonen. Hierbij kan je ook nog eens kiezen voor gemalen koffie. Je kunt het gebruiksklaar aanschaffen in blikken van 125 of 250 gram.

Welke Illy koffiebonen?

Koffie is een populaire drank. Het bevat het oppeppende middel cafeïne. Koffie wordt gemaakt van koffiebonen wat zaden zijn van de koffieplant. De vrucht die van de koffieplant afkomt is een steenvrucht. De vrucht heeft een harde pit met een dun laagje vruchtvlees. Omdat de pit veel op een boon lijkt wordt het een koffieboon genoemd. De koffiebonen die veel in Nederland worden verkocht, zijn vaak een mengsel van twee koffiesoorten. Coffee Arabica en Coffee Canephora. Er zijn Nederlandse merken die hun mengsel de namen geven van goudmerk, zilvermerk en roodmerk. Goudmerk is samengesteld uit 100% arabicabonen, zilvermerk bestaat uit 80% arabicabonen en 20% robustabonen en roodmerk uit 70% arabicabonen en 30% robustabonen. Het smaakverschil wordt tot stand gebracht door de verschillende bonen die gebruikt worden voor de Illy blend. De smaak van arabicabonen is milder en bevatten ook 70% minder cafeïne dan robustabonen. Bonen die we voor de koffie gebruiken zijn vaak gemalen maar zeker niet altijd. Dat is vaak afhankelijk van de koffiemachine die wordt gebruikt. Er zijn mensen die de voorkeur geven aan het zelf malen en nemen daar dan ook zo’n koffiemachine voor.

Het malen van koffiebonen

Voordat je koffie kunt zetten, worden de koffiebonen geroosterd en gemalen. Het branden van de koffiebonen vindt plaats in speciale koffiebranderijen. Tegenwoordig gebruiken we vaak gemalen koffiebonen of koffiepads. Onze gemalen koffiebonen van Illy worden vacuüm verpakt, zodat de koffie haar smaak behoudt. Als gemalen koffie aan de open lucht wordt blootgesteld , zal het aanwezige vet oxideren. Door het oxideren gaat de kwaliteit van de koffiebonen snel achteruit. Dat is een van de redenen dat de koffie bij de consumenten in afgesloten bussen wordt bewaard. Ook wordt de koffie soms in de vriezer bewaard.

De smaak van Illy koffie

De koffiebonen van Illy zijn van uitzonderlijke kwaliteit. Deze koffie wordt gemaakt van negen verschillende soorten Arabica koffiebonen. Daarom is deze koffie van de beste soort. Kenmerkend voor Illy koffiebonen is de zachte smaak van chocolade, honing, toast en karamel. Men zegt dat de lly koffiebonen ervoor zorgen hoe echte koffie moet smaken. De negen verschillende Arabica Bonen komen uit Colombia, Ethiopië, India, Brazilië en Costa Rica. Alleen de allerbeste koffiebonen worden gebruikt. Voor een uitmuntende smaak en koffiebeleving brengt Illy continu nieuwe koffieproducten uit.

Waar komt Illy koffie vandaan?

Dit gespecialiseerde bedrijf gaat al heel wat jaren mee nadat Francesco Illy deze koffie uitgevonden heeft en heeft daarom een rijke geschiedenis. Na de Tweede Wereldoorlog nam Francesco's zoon Ernesto Illy het stokje over tegenwoordig neemt de derde generatie de leiding. Dat maakt hen een buitengewoon innovatief en uniek bedrijf, wat bijdraagt aan dat zij een geheel eigen koffiecultuur van excellente producten van kwaliteit neerzetten. Illy heeft een uitgebreid assortiment in koffiebonen met verschillende smaken. Bij Illy bestaat de selectie uit illy E.S.E. Servings koffiepads, gemalen koffie, filterkoffie en uiteraard gewoon de koffiebonen zijn ook vele variaties in het drinken en bereiden van je koffiebonen. Tevens geldt dat ook voor de koffiemerken. Je hebt: huismerken, A merken, B merken, dure merken en meer betaalbare merken.

Koffie is uitgevonden om voor menig mens goed de dag te kunnen starten met een heerlijke sterke kop. Ook na een dag werken biedt dit drankje comfort en ontspanning waar je zo naar hunkert. Het wordt niet voor niets een bakkie troost genoemd! Hoewel hij tegenwoordig ook wel koud wordt gedronken! Rap opgevolgd door thee. Of zou het stiekem juist andersom zijn? Illy koffiebonen worden verkocht over de gehele wereld. Mocht je koffiebonen in huis hebben, bewaar ze dan in blikken die luchtdicht zijn. Anders is de kans groot dat de smaak van dit product verloren gaat.

Bestel je Illy koffiebonen online

Illy koffiebonen bestel je eenvoudig en snel via de website van Café du Jour. Ben je op zoek naar Illy koffiebonen voor het zetten van een heerlijke kop espresso of cappuccino? Dan zijn Illy koffiebonen een uitstekende keuze. Ontdek in ons ruime assortiment ook andere koffiebonen. Lees de informatie over de verschillende producten, waaronder gemalen koffie en cafeïnevrije koffiebonen. Passie is ook een belangrijke smaakmaker voor koffie, en dat is precies wat Illy uitademt. Dit product heeft een perfecte balans tussen zuurgraad en bitterheid voor het creëren van een perfecte zoete afdronk.

Ben je op zoek naar een verjaardagscadeau voor een echte koffieliefhebber? Bekijk onze originele koffiegeschenken en cadeautips. Van Illy koffiebonen, koffie proefpakketten en een Koffieglas To Go, tot complete koffiemachines en andere producten. Je vindt het allemaal bij Café du jour! De speciale cadeauverpakking maakt je cadeau compleet, dus voeg hem snel toe aan je winkelwagen.

Cafedujour.nl is beoordeeld met 4.9 / 5 op basis van Google klantreviews