Beoordeeld met 4.9 / 5 op basis van  Google klantreviews 

ijsthee

Laden...
Van hoog naar laag sorteren
  1. Yerba Mate Orange - Kruidenthee 100 gram - Café du Jour losse thee
  2. Ananas & Kokos - Rooibos thee 100 gram - Café du Jour losse thee
  3. Piña Colada - Vruchtenthee 100 gram - Café du Jour losse thee
  4. Aardbei & Chili - Vruchtenthee 100 gram - Café du Jour losse thee
  5. Mango & Flowers - Vruchtenthee 100 gram - Café du Jour losse thee
  6. Sweet 'n Spicy Redbush - Rooibos thee 100 gram - Café du Jour losse thee
  7. Ananas & Papaya - Groene thee 100 gram - Café du Jour losse thee
  8. Aardbei & Kiwi - Vruchtenthee 100 gram - Café du Jour losse thee

Als je aan ijsthee denkt denk je waarschijnlijk aan Lipton® of Fuze tea®. Heerlijke blikjes of flesjes van een geheim recept die niemand weet maar waar iedereen van geniet. Daar kan vast niemand bovenuit komen... Maar wat als ik je vertel dat jij thuis net zulke lekkere misschien zelfs wel lekkerdere ijsthee gewoon thuis kunt maken? Wij van Café du Jour hebben verschillende thee melanges bereid die perfect zijn voor het maken van een verukkelijke ijsthee. Wij vinden ze in ieder geval heerlijk, ga jij het ook proberen?

Wat heb ik nodig?

Dat is natuurlijk de eerste vraag die nu naar binnenschiet, leuk dat jullie de thee hebben gemaakt maar hoe maak ik dan die heerlijke ijsthee waar die zo goed over praat en wat heb ik nodig? Uiteraard gaan we dat tot in de puntjes aan je uitleggen, laten we eerst maar beginnen met wat je nodig hebt. Kies één van de heerlijke thee's en bestel hem samen met de T-sac Theefilters No. 2 (je kunt ook de No.1 of No.3 bestellen, check even voor hoeveel personen je ijsthee maakt). Verder heb je een grote kan nodig van ongeveer 1,5L.

Hoe maak je ijsthee?

Nu je alles hebt om deze verukkelijke ijsthee te maken kunnen we beginnen! We hebben twee manieren om een heerlijke ijsthee te maken. De eerste manier is wat langzaam en de tweede is een beetje een "quick and easy" manier. Beide hebben hun eigen voordelen en nadelen. In onze beleving is steekt de langzame manier er redelijk bovenuit maar uiteraard is dat voor jullie om zelf te ervaren.

"ijsthee op zijn gemakje"

Dit is de langzame maar oh zo lekkere manier voor ijsthee: Neem 12/15 gram thee en doe deze in het T-sac Theefilter. Hang het theezakje in de kan en voeg vruchten toe naar eigen smaak. Laat de thee rusten voor 7 tot 9 uur en roer af en toe goed door, proeven tussendoor is optioneel maar wordt wel aangemoedigd! Nadat je de ijsthee lang genoeg hebt laten rusten kun je hem serveren met ijsblokjes en eventueel vers fruit. De langdurige rustperiode zorgt ervoor dat de thee goed heeft kunnen trekken en de smaak tot in de puntjes perfect wordt.

"ijsthee quick and easy"

De snelle manier van ijsthee maken is net zo simpel als de langzame manier. Doe 1,5L water in de waterkoker en wacht tot het gekookt is. maak ondertussen het theefilter klaar met 12/15 gram thee. Vul de kan met ijsklontjes en hang het zakje in de kan. Giet het gekookte water in de kan en laat de thee afkoekelen tot kamertemperatuur. Als de thee afgekoelt is kun je de kan in de koelkast of vriezer zetten tot het helemaal koud is. Serveer vervolgens met extra ijsklontjes en garneer met eventueel fruit of een mini parapluutje. Het ijs zorgt voor een versnelde koeling en zorgt dat het eerder klaar is. De smaak is helaas niet zo verfijnt om dat het niet de tijd heeft goed in te trekken.

Cafedujour.nl is beoordeeld met 4.9 / 5 op basis van Google klantreviews