Beoordeeld met 4.9 / 5 op basis van  Google klantreviews 

India Monsooned Malabar 100% arabica - Verse koffiebonen

Laden...
8.0175
  • Nooit meer zonder koffie
  • Altijd opzegbaar & nergens aan vast
  • Direct profiteren van korting
  Wordt binnen 1 à 2 dagen geleverd
  Gratis bezorging boven de 40,- in heel België

Een van de nieuwste pareltjes, of nou euh ja, koffieboontjes in het assortiment van Café du Jour is de India Monsooned Malabar. Een krachtige en kruidige koffie die een tikkeltje donkerder gebrand is dan je normaal van ons gewend bent. 

Monsooned? Hoor ik je denken. Ja, monsooned. Zo'n tweehonderd jaar geleden duurde de reis van India naar Europa zo'n zes maanden. Dat met een houten schip in het vochtige moessonseizoen (monsoon!). De koffiebonen kregen tijdens die trip unieke eigenschappen door de vochtige en veranderlijke weersomstandigheden. Het resultaat: een kruidige, romige en zeer krachtige koffie. 

Tegenwoordig duurt de overvaart geen zes maanden meer en worden koffiebonen in een zeecontainer verplaatst. Daarom wordt het monsoon proces nagebootst: deze koffiebonen worden blootgesteld aan de moessonwinden die door pakhuizen aan de kustlijn van Malabar waaien. Tijdens dit proces worden de bonen dagelijks omgedraaid om schimmelvorming te voorkomen.

Het resultaat? Een zoete romige koffie, krachtig, en tonen van kruidige chocolade en noten.

Details

De India Monsooned Malabar is een bijzondere koffie. De oorsprong van het ontstaan van deze koffie ligt in de 17e eeuw. In die tijd werden de ruwe (groene) koffiebonen uit India met houten schepen naar Europa vervoerd. Een vrij barre zeiltocht waarbij het zo'n zes maanden duurde om langs Kaap de Goede Hoop naar Europa te varen. Tijdens de reis werden de ruwe koffiebonen blootgesteld aan de vochtige moessoncondities.

Wat bleek? De bonen veranderde van kleur, grootte, textuur en smaak. De koffie uit India was daarom kruidiger en romiger. Toen er moderne en beter beschermende manieren van transporteren kwamen verloren de bonen hun unieke karakter.

Daarom heeft men een manier ontwikkeld om deze eigenschappen in een gecontroleerde omgeving na te bootsen: tijdens het moessonseizoen worden de bonen in pakhuizen aan de Malabarkust zo'n 4 tot 5 maanden opgeslagen. Deze pakhuizen zijn deels open zodat de vochtige moessonwinden erdoor heen kunnen waaien.

Café du jour Koffiebonen

De koffiebonen van het eigen merk van Café du Jour zijn op kleine schaal door een specialistische brandmeester geroosterd. De bonen worden wekelijks geroosterd en bevoorraad, de branddatum is dus altijd recent. Op het label van de verpakking staat de branddatum dan ook genoteerd.

Hersluitbare koffieverpakking

Of je nou 250 gram, 500 gram of een kilo Café du Jour koffiebonen koopt: ze zitten altijd in een speciale hersluitbare verpakking. De koffiezak is voorzien van een speciale hersluitbare rand zodat je de koffie altijd weer luchtdicht kunt verpakken. Op de voorkant van elke zak zit een ventiel, dit zorgt er voor dat er gassen en lucht uit de zak kunnen ontsnappen zonder dat er lucht van buiten terug de zak in kan stromen. Zo doen we er alles aan om de optimale versheid van je koffie te bewaren!

Meer Informatie
Artikel Nr.CDJ-CDJINDIA
MerkCafé du Jour
Geproduceerd inNederland
Soort koffieKoffiebonen, Gemalen koffie
Intensiteit10 - Zeer krachtig
SmaakChocolade, Nootachtig, Tabak
VariëteitArabica
Ideale koffiebereidingenEspresso, Filterkoffie, Cappuccino
Land van herkomstIndia
CafeineJa
Koffie brandingDonker

Een vrij barre zeiltocht waarbij het zo'n zes maanden duurde om langs Kaap de Goede Hoop naar Europa te varen.

Beoordelingen 52

Schrijf uw eigen review

Je review over India Monsooned Malabar 100% arabica - Verse koffiebonen

FAQ
Klantvragen
Wat is de branddatum?
De branddatum van de koffiebonen van Café du Jour is meestal maximaal vier weken voor verzending. Dat betekent dat de koffiebonen doorgaans niet ouder zijn dan vier weken wanneer ze bij jou aankomen. Veel mensen vragen of koffiebonen na drie weken al te oud zijn. Het antwoord daarop is: nee. Vers gebrande koffie heeft na enkele weken juist de beste smaak. Tijdens het branden ontstaat koolstofdioxide (CO₂) in de koffiebonen, wat de smaak in het begin kan maskeren. Daarom is koffie op zijn best tussen één en vier weken na het branden. Na het branden worden de bonen direct verpakt in speciale koffiezakken met een eenrichtingsventiel. Dit ventiel laat CO₂ ontsnappen zonder dat er zuurstof binnenkomt, zodat de aroma's behouden blijven en de koffie vers blijft. Zo kun je rekenen op een optimaal vers product met volle smaak!
Heeft u gevonden wat u zocht?
Neem een abonnement op verse koffie!
Café du Jour scoort hoog in de klanttevredenheid
Delicatessen voor bij de koffie

Cafedujour.nl is beoordeeld met 4.9 / 5 op basis van Google klantreviews