Beoordeeld met 4.9 / 5 op basis van  Google klantreviews 

Café du Jour Espresso Despertando

Laden...
6.0175
  • Nooit meer zonder koffie
  • Altijd opzegbaar & nergens aan vast
  • Direct profiteren van korting
  Wordt binnen 1 à 2 dagen geleverd
  Gratis bezorging boven de 40,- in heel België

Wij maken graag espresso van de Café du Jour Espresso depertando maar hij misstaat eigenlijk ook niet als filterkoffie. Hij is niet te donker gebrand maar heeft wel een flinke kick. Kan ook goed in cappuccino's. 

Hoe die ontstaan is? Dat lees je hieronder bij de details.

Details

¡Hola señores y senores! Laat me je meenemen naar een vroege, warme, maandagmorgen tijdens de lente van ’21. Eén van onze medewerkers (ik noem geen namen) stapt ietwat versleten van een zwaar weekend ons guitige stulpje op het platteland van Maasland in.

Nou wil het dat de maandag de drukste dag van de week is. Een dag waarop er, zeg maar, echt gewerkt moet worden. De koffiebrander wordt bij zonsopgang aangestoken. Vervolgens gaan er eigenlijk continu koffiebonen in de brander, uit de brander, in tonnen, naar de inpakruimte, in een zakje, dan in een doosje om onderweg naar jullie te gaan. Dat is harder werken dan je misschien denkt. Een medewerker minder kunnen we dus écht niet hebben, zoals je begrijpt.

Gelukkig zijn wij Café du Jour en kunnen we theoretisch gezien een oneindige zee aan cafeïne creëren. Ideaal voor luie koffiebranders hard werkende vermoeide werknemers. On the spot ontstond daar het idee: een koffie voor de harde werkers, een koffie voor de ruggengraat van de maatschappij. Eentje die je wakker houdt, energie geeft, opfleurt. Waarvan katers verdampen, oma’s en opa’s gaan dansen, dopingcontroles op 250% positief uitslaan en waar je oude dieselbak twee keer zo hard op rijdt (disclaimer: dat laatste probeer je op eigen risico).

En CARAMBA dat is goed gelukt. Deze overwegend Colombiaanse blend heeft een beetje Afrikaanse en Aziatische hulp en is zeker géén decaf. Het resultaat is een koffie die eerst een beetje chocoladeachtig aandoet en er vervolgens wat bloemig overheen komt. De ondertoon is licht kruidig en heeft te maken met het geheime ingrediënt van deze blend (hint: het begint met ‘extra veel’ en eindigt op ‘cafeïne’).

Sinds deze koffie wordt geschonken in ons magazijn leveren we 98% van de koffie-pakketjes binnen 24 uur en hoeven we niet meer al onze vrienden, kennissen en familie op te trommelen om te helpen op drukke dagen.

En oja, wat de vertaling van de naam van deze koffie is? Dat mag je zelf raden. Of googlen.

Café du jour Koffiebonen

De koffiebonen van het eigen merk van Café du Jour zijn op kleine schaal door een specialistische brandmeester geroosterd. De bonen worden wekelijks geroosterd en bevoorraad, de branddatum is dus altijd recent. Op het label van de verpakking staat de branddatum dan ook genoteerd.

Meer Informatie
Artikel Nr.CDJ-CDJESPDES
MerkCafé du Jour
Geproduceerd inNederland
Soort koffieKoffiebonen, Gemalen koffie
Intensiteit8 - Krachtig
SmaakBloemig, Chocolade, Pittig
VariëteitBlend Arabica/Robusta
Geschikt voorEspresso, Filterkoffie, Cappuccino, Affogato, Americano, Caffè choco, Caffè corretto, Caffè latte, Caffè lungo, Cortado, Doppio, Espresso macchiato, Flat white, Irish Coffee, Latte macchiato, Macchiato, Ristretto
CafeineMet cafeïne
Koffie brandingMedium gebrand

Hersluitbare koffieverpakking

Of je nou 250 gram, 500 gram of een kilo Café du Jour koffiebonen koopt: ze zitten altijd in een speciale hersluitbare verpakking. De koffiezak is voorzien van een speciale hersluitbare rand zodat je de koffie altijd weer luchtdicht kunt verpakken. Op de voorkant van elke zak zit een ventiel, dit zorgt er voor dat er gassen en lucht uit de zak kunnen ontsnappen zonder dat er lucht van buiten terug de zak in kan stromen. Zo doen we er alles aan om de optimale versheid van je koffie te bewaren!

Beoordelingen 4

Schrijf uw eigen review

Je review over Café du Jour Espresso Despertando

Cafedujour.nl is beoordeeld met 4.9 / 5 op basis van Google klantreviews