Beoordeeld met 4.9 / 5 op basis van  Google klantreviews 

Café du Jour 100% arabica Specialiteit Raja Gayo

Laden...
8.0175
  • Nooit meer zonder koffie
  • Altijd opzegbaar & nergens aan vast
  • Direct profiteren van korting
  Wordt binnen 1 à 2 dagen geleverd
  Gratis bezorging boven de 40,- in heel België

Een beetje kruidig (zoals veel Indonesische koffies), lichte hints van cacao, pittig met een zuurtje.

De Café du Jour Indonesia (Mandheling) Sumatra Raja Gayo koffie wordt op zeer zorgvuldige wijze in het centrale deel van de provincie Atjeh op het eiland Sumatra in Indonesië verbouwd op een hoogte van 1100 tot 1600 meter.

De koffie is medium gebrand. Wij vinden hem lekker als (slow) coffee uit de chemex, cafetiere of snelfilter. Als espresso kan hij wat pittig zijn en komt het zuurtje wat meer naar voren.

Details

Café du Jour Indonesia (Mandheling) Sumatra Raja Gayo koffie wordt op zeer zorgvuldige wijze in het centrale deel van de provincie Atjeh op het eiland Sumatra in Indonesië verbouwd op een hoogte van 1100 tot 1600 meter. De koffie aldaar wordt verbouwd door diverse kleine boeren met ieder ongeveer een hectare grond, goed voor zo'n 700 - 1000 kg koffie per jaar. De gemiddelde temperatuur van 20 graden het hele jaar door, de vele regenval en de vruchtbare bodem maken dit gebied een walhalla voor de landbouw. De koffieteelt is de belangrijkste bron van inkomsten. Daarnaast wordt er in het gebied tabak, suikerriet, thee, kruidnagel, groente, fruit en boongewassen verbouwd.

Voor deze koffie zijn uitsluitend de rode, rijpe koffiebessen met de hand geplukt voor de beste kwaliteit, smaak en aroma. Na het plukken worden de bessen onmiddelijk gepulpt (ontdaan van de rode schil) en uitgespreid om te drogen. Na het drogen wordt de koffie naar één van de coöperaties gebracht waar de koffie verder wordt verwerkt en klaar wordt gemaakt voor de export.

Café du jour Koffiebonen

De koffiebonen van het eigen merk van Café du Jour zijn op kleine schaal door een specialistische brandmeester geroosterd. De bonen worden wekelijks geroosterd en bevoorraad, de branddatum is dus altijd recent. Op het label van de verpakking staat de branddatum dan ook genoteerd.

Hersluitbare koffieverpakking

Of je nou 250 gram, 500 gram of een kilo Café du Jour koffiebonen koopt: ze zitten altijd in een speciale hersluitbare verpakking. De koffiezak is voorzien van een speciale hersluitbare rand zodat je de koffie altijd weer luchtdicht kunt verpakken. Op de voorkant van elke zak zit een ventiel, dit zorgt er voor dat er gassen en lucht uit de zak kunnen ontsnappen zonder dat er lucht van buiten terug de zak in kan stromen. Zo doen we er alles aan om de optimale versheid van je koffie te bewaren!

Meer Informatie
Artikel Nr.CDJ-CDJINDSURAGA
MerkCafé du Jour
Geproduceerd inNederland
Soort koffieKoffiebonen, Gemalen koffie
Intensiteit8 - Krachtig
SmaakChocolade, Kruidig
VariëteitArabica
Geschikt voorEspresso, Filterkoffie, Cappuccino, Affogato, Americano, Caffè choco, Caffè corretto, Caffè latte, Caffè lungo, Cortado, Doppio, Espresso macchiato, Flat white, Irish Coffee, Latte macchiato, Macchiato, Ristretto
Land van herkomstIndonesië (Sumatra)
CafeineMet cafeïne
Koffie brandingMedium gebrand
Beoordelingen 44

Schrijf uw eigen review

Je review over Café du Jour 100% arabica Specialiteit Raja Gayo

Cafedujour.nl is beoordeeld met 4.9 / 5 op basis van Google klantreviews