Beoordeeld met 4.9 / 5 op basis van  Google klantreviews 
Laden...

Waarom staan de zakken met koffiebonen soms bol?

Het is volkomen normaal dat onze zakken met koffiebonen bol staan. Dit is geen teken van een probleem of bederf, maar een natuurlijk proces dat plaatsvindt na het branden van de koffiebonen. Hieronder leggen we uit waarom dit gebeurt en waarom het juist goed is voor de versheid van je koffie.

Koffiebonen laten CO₂ vrij na het branden

Koffiebonen geven na het branden een kleine hoeveelheid koolstofdioxide (CO₂) af. Dit proces, dat 'ontgassing' wordt genoemd, is een natuurlijk bijproduct van het branden. De vrijgekomen CO₂ zorgt ervoor dat de zak soms bol komt te staan.

Eenwegsventiel zorgt voor versheid

Onze koffiezakken zijn voorzien van een eenwegsventiel aan de voorzijde. Dit ventiel laat CO₂ uit de zak ontsnappen, maar voorkomt dat zuurstof en andere lucht in de zak terechtkomen. Zuurstof is namelijk de grootste vijand van verse koffie; het versnelt het proces van oxidatie en vermindert de smaak. Door het ventiel blijft de koffie langer vers.

Waarom blijft de zak soms bol staan?

Op sommige zakken is het ventiel iets nauwer, waardoor het CO₂ wat langzamer uitstroomt. Hierdoor kan het voorkomen dat de zak bol blijft staan. Dit heeft geen invloed op de kwaliteit of versheid van de koffie. Sterker nog, het resterende CO₂ in de zak helpt de bonen te beschermen tegen zuurstof en houdt ze langer vers.

Conclusie: geen reden tot zorgen!

Een bolle zak koffiebonen betekent simpelweg dat de koffie vers is en nog CO₂ afgeeft. Dit proces is volledig natuurlijk en een teken van kwaliteit. Open de zak zoals gebruikelijk en geniet van de heerlijke smaak van onze versgebrande koffiebonen!

Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op!

Cafedujour.nl is beoordeeld met 4.9 / 5 op basis van Google klantreviews