Beoordeeld met 4.9 / 5 op basis van  Google klantreviews 

Fondas Olive - Extra Vierge Olijfolie uit Kreta - 1 liter

Laden...
14.95
Fondas Olive - Extra Vierge Olijfolie uit Kreta - 1 liter

Fondas Olive Extra Vierge Olijfolie is ambachtelijk geproduceerde olijfolie uit Griekenland. Deze wordt in kleine hoeveelheden door de familie Tzirtzilakis gemaakt. Zij onderhouden al meer dan 100 jaar met liefde en passie hun 74 olijfbomen op Kreta. 

Dit is de crème de la crème onder de olijfolie. Volledig gemaakt van één olijfsoort: de Koroneiki olijf, ook wel een koningin onder de olijven genoemd.

De oogst is één van de belangrijkste momenten in de olijfboomgaard en ieder jaar doet de familie dit samen met de lokale boer Dimitris. Zodra de olijven aan het einde van het jaar een donkerdere kleur krijgen is het tijd voor het oogst proces. Zij oogsten op traditionele wijze waarbij ze met groene netten onder de olijfbomen de olijven veilig opvangen.

Vervolgens vervoeren zij de olijven in herbruikbare jutten zakken naar de lokale fabriek waar het productieproces bijna direct wordt gestart. Dit is belangrijk voor de beste kwaliteit olijfolie en die kwaliteit is er. Extra Vierge olijfolie mag een zuurtegraad van maximaal 0.8% hebben. De olijfolie van Fondas is beter: een zuurtegraad van slechts 0.2%!

Details

De gehele productie van Fondas olijfolie is lokaal georganiseerd. Een ambachtelijk product van een kleine olijfboomgaard uit Kreta.

100% Koroneiki Olijven

Olijfolie van 100% Koroneiki olijven is een zeldzaamheid. Dit zijn kleine stevige olijven die bekend staan om hun fruitige karakter dat de basis vormt voor deze heerlijke olijfolie.

Extra vierge olijfolie

Samen met boer Dimitris oogst de familie de olijven door deze op te vangen in netten. Ze worden in jute zakken naar de molen vervoerd waar ze meteen worden geperst. Binnen een paar uur onstaat de hoge kwaliteit extra Vierge olijfolie. Deze olijfolie heeft een uiterst lage aciditeit van 0.2%. Dat is ruim onder de wettelijke grens van 0.8%. 

Verpakt in blik, beschermd tegen licht.

De olijfolie van Fondas is verpakt in een blik bescherm tegen licht zodat de kwaliteit niet achteruit gaat. Met handige schenkdop.

Meer Informatie
Artikel Nr.CDJ-DT-FOND1LIT
IngrediëntenExtra Vierge olijfolie uit Kreta, Griekenland.

Beoordelingen

Schrijf uw eigen review

Je review over Fondas Olive - Extra Vierge Olijfolie uit Kreta - 1 liter

Cafedujour.nl is beoordeeld met 4.9 / 5 op basis van Google klantreviews