Beoordeeld met 4.9 / 5 op basis van  Google klantreviews 

Macap CPS - Koffietamper - 52mm en 57,5mm

Laden...
423.5
Macap CPS - Koffietamper - 52mm en 57,5mm
  Wordt binnen 1 à 2 dagen geleverd
  Gratis bezorging boven de 40,- in heel België

De MACAP CPS (Constant Pressure System) automatische espresso tamper is een innovatie voor het gestroomlijnd maken van lekkere espresso's. Hij zorgt ervoor dat alle gebruikers dezelfde tamperdruk hebben. Deze tamper oefent een uniforme en gelijkmatige druk uit op de gemalen espresso in een portafilter met behulp van een hendel. Het resultaat is een voorspelbare en consistente extractie; een sprong voorwaarts in de vereenvoudiging van de traditionele espressobereiding.

  • Ideaal voor gebruik in bijvoorbeeld de horeca
  • Materiaal: aluminium
  • Tampers: Ø 52,0 mm en Ø 57,5 mm (Voor gebruik met 58mm portafilters)
  • Constante druk: 25 kilogram volgens specificaties fabrikant
  • Gemaakt in Italië
Details

Met de Macap CPS tamper pers je de koffie in de portafilter altijd met de juiste druk. Het personeel heeft minder training nodig en de kans op fouten tijdens het zetten van goede koffie is kleiner

Elke dosis koffie dienst slechts één keer aangestampt te worden met de Macap CPS. Lees voor het gebruik de instructies.

Plaats de machine op een geschikte ondergrond in de buurt van de espressomachine. Plaats de filterhouder met de juiste hoeveelheid gemalen koffie (enkel of dubbel) op de houder. Bedien de hendel om de tamper op de koffie te laten zakken en trek de hendel naar beneden en vervolgens voorzichtig terug. U bent nu klaar om de portafilter in uw espressomachine te gebruiken.

Voor een goede werking van de CPS Professional wordt geadviseerd de machine dagelijks schoon te maken, waarbij met name de zuiger en het tamperoppervlak moeten worden verzorgd.

De machine moet met een droge doek worden schoongemaakt om te voorkomen dat er koffieresten achter blijven die de werking van de machine en de kwaliteit van de espressokoffie in gevaar kunnen brengen.

Over Macap

Macap is een Italiaanse fabrikant van espressomolens die zeer populair is in Europa en Azië. Hun ontwerp en bouwkwaliteit zijn van het hoogste niveau. Macap molens hebben een traploos instelmechanisme, een filterhouder, en een verscheidenheid aan burr opties.

Andere bekende onderdeelnummers: Ascaso V.2532 De Vecchi Giuseppe 9V948 Iberital 14593 Macap ACPSZC18 Macap CPS Nuova Ricambi 702871 LF 1385605

Meer Informatie
Artikel Nr.CDJ-TB-MACAPCPS
EAN2211500712166
MerkMacap
MateriaalRoestvrij staal
Geproduceerd inItalië

Afstelling:

Bij voortdurend gebruik van de machine kunt u een vermindering van de retourkracht van de hendel opmerken, voer in dat geval de afstelling als volgt uit:

Draai het inzetstuk C tegen de klok in los met een zeskantsleutel van 3 mm;
Draai met dezelfde sleutel het inzetstuk B een halve slag uit. Gebruik tegelijkertijd een sleufschroevendraaier om weerstand te bieden aan spanningsregelaar A (zodat de interne schroef niet terugkeert in de ruststand);
Stel de veerwinding in door de spanningsregelaar A tegen de wijzers van de klok in te draaien om de wikkeling te versterken (met de wijzers van de klok mee om deze te verminderen). De afstelling moet minimaal zijn om een abrupte en luidruchtige terugkeer van de hendel te voorkomen.
Zodra de afstelling van de wikkeling is voltooid, het inzetstuk B stevig sluiten met de schroevendraaier.

Tenslotte het inzetstuk C vastschroeven om te voorkomen dat inzetstuk B losschiet door trillingen tijdens het gebruik van de machine.

Onderhoud:

Het advies is om bij continue-gebruik bij elke 500.000 zettingen de O-ringen, bollen en veren te vervangen (los verkrijgbaar).

Beoordelingen

Schrijf uw eigen review

Je review over Macap CPS - Koffietamper - 52mm en 57,5mm

Cafedujour.nl is beoordeeld met 4.9 / 5 op basis van Google klantreviews