Beoordeeld met 4.9 / 5 op basis van  Google klantreviews 

DVA waterontharder 5 / 8 / 12 liter regenereren / spoelen

Laden...

Het regeneren / spoelen van de DVA waterontharders is eenvoudig en neemt ongeveer een half uurtje in beslag. Dit is een vereenvoudigde uitleg om het proces wat visueler uit te beelden dan de handleiding doet.

Transparante slangen op de juiste plek hangen

In gebruik staan de kranen als het goed is zoals afgebeeld, beiden naar links gericht. Voordat je daaraan iets veranderd doe je er goed aan de espressomachine die aangesloten zit op de ontkalker uit te schakelen.

Vervolgens stop je de bovenste transparante slang in een grote lege frisdrankfles en de onderste transparante slang in de afvoer. 

 

Waterontharder aftappen

Nadat je de slangen in de fles en afvoer hebt hangen kun je beide kranen een halve slag draaien zodat ze naar rechts wijzen. Er komt nu water uit de slangen.

 

Regeneratiezout c.q. onthardingszout in de waterontharder stoppen

Haal nu de dop van de bovenzijde en stop de aanbevolen hoeveelheid regeneratiezout / onthardingszout in het apparaat. Dit is afhankelijk van het waterverbruik en de hardheid van het water. Bij een waterhardheid van 10º DH:

  • 5 Liter DVA waterontharder: elke 1000 liter 0.5 kg
  • 8 Liter DVA waterontharder: elke 1600 liter 1 kg
  • 12 Liter DVA waterontharder: elke 3200 liter 1.5 kg

Indien je meer gebruikt duurt het spoelen wellicht wat langer. Raadpleeg de handleiding voor een gedetailleerder overzicht.

 

Waterontharder spoelen

Tijd om de machine te spoelen. De bovenste blauwe kraan draaien we terug naar links. Het is belangrijk dat de onderste slang nog in de afvoer hangt want daar komt het spoelwater uit. Het spoelen kan enige tijd duren afhankelijk van de gebruikte hoeveelheid zout en het type waterontharder. 

Je kunt af en toe een paar druppels uit de onderste slang proeven om er achter te komen of het spoelen klaar is. Als het nog zout is, langer blijven spoelen.

 

Waterontharder terug in bedrijfsstand plaatsen

Als het water niet meer zout is draai je de onderste kraan ook naar links en is het apparaat weer klaar om te gebruiken. 

 

Cafedujour.nl is beoordeeld met 4.9 / 5 op basis van Google klantreviews