Beoordeeld met 4.9 / 5 op basis van  Google klantreviews 

De Beste koffiebonen van 2022

Laden...

Het jaar 2022 wil je natuurlijk goed beginnen, met lekkere koffie bijvoorbeeld. Of dit nieuwe jaar nu wat rustiger word voor je of wat drukker dan het afgelopen jaar, dat maakt niet uit. Maar een top koffie hoort er dit nieuwe jaar absoluut bij. Daarom hebben wij van Café du Jour voor het nieuwe jaar een toplijst opgezet. Voor de lekkerste, beste, puurste koffiebonen die je kunt vinden. Zo ben je dit jaar in ieder geval verzekerd van één ding, de lekkerste koffie die je kunt vinden voor een eerlijke prijs. 

De beste koffiebonen

  1. Café du Jour Madrugador
  2. Lavazza Qualità oro
  3. Kimbo Espresso Bar Extra Cream
  4. Segafredo Selezione Espresso
  5. Illy Classico
  6. Café Intención Crema Aromatico
  7. Lucaffe Mister Exclusive
  8. Café du Jour Brazilië 
  9. Mövenpick Café Crema
  10. Segafredo Selezione Crema

Lavazza, Illy, Mövenpick en zo zijn er nog wel honderd andere merken koffie. Dan kan het natuurlijk best lastig zijn om een keuze te maken. Daarom gaan wij je helpen! We hebben deze lijst natuurlijk niet voor niets opgezet. Als eerste zijn er een paar dingen die we nog moeten doornemen, namelijk welke boon past beter bij jou? En welk brandprofiel vind jij het lekkerste? Huh, maar koffiebonen zijn toch gewoon bonen? Ongeveer wel ja maar vergeet niet dat we twee soorten bonen hebben. de meest bekende en gebruikte arabica koffieboon groeit gemiddeld op 1500m hoogte is wat zachter van smaak en heeft een lager cafeïne gehalte. Dan hebben we ook nog de robusta koffieboon groeit op zeeniveau en is krachtig van smaak en heeft een hoog cafeïne gehalte. Wel even iets om aan te denken voor je kiest. Ten slotte hebben we het brandprofiel. Koffiebonen kunnen lang of kort gebrand worden en dit veranderd de smaak enorm. Super donker gebrande koffiebonen zijn erg vettig en heel bitter, tegengesteld tot licht tot medium gebrande koffiebonen die wat droger en wat fruitiger van smaak zijn. Als je meer informatie nodig hebt is er altijd de pagina koffie brandingen. Nu dat we alle belangrijke punten besproken hebben kunnen we beginnen, het is koffie tijd!

 

De Café du Jour Madrugador

Infographic Café du Jour Madrugador

De Vlaggenschip koffie van Café du Jour. Met meer dan 100 vijf sterren reviews heeft de Madrugador echt zijn plekje meer dan verdiend op deze lijst. Een espresso met lef zou je hem kunnen noemen, met licht fruitige tonen, sterke kruiden en een pittige kick. Met koffiebonen uit Guatamala, Colombia en Indonesië is dit een speciale melange van arabica en robusta bonen. De brandmeester brand de bonen erg zorgvuldig en controleert de bonen tijdens het branden door en door op geur en kleur. Enkel wanneer alles klopt en door en door gecontroleerd is worden de bonen verpakt en opgestuurd naar de gelukkige ontvanger.

Lavazza Qualità oro

Lavazza is natuurlijk welbekend onder de meeste koffie "lovers" de betekenis van de naam "ORO" is namelijk goud. En die gouden kwaliteit is zeker te proeven, deze 100% arabica blend is misschien wat krachtig dan een Lavazza Intenso maar zeker niet minder van smaak. Met bonen afkomstig uit Centraal- en Zuid Amerika heeft het een bloemige en fruitige smaak met hints van chocolade. De Qualita oro heeft wel een mindere crema laag door de 100% arabica melange. Maar buiten dat is het de perfecte kantoor koffie, sterk maar niet zo sterk dat je na twee koppen aan het stuiteren gaat. Kortom, gouden kwaliteit voor een gouden tijd! 

Kimbo Espresso Bar Extra Cream 

Hoewel op de verpakking "Extra Cream" staat vergis je niet. Deze koffie is voor de Italianen bestempeld als wat milder maar voor ons is die zeker nog aan de sterkte kant. Een pittige espresso recht uit Italië, met bonen uit Brazilië, Colombia en India maakt het voor een sterke melange van robusta en arabica koffiebonen. De branding is wat lichter dan je misschien gewend ben van Kimbo maar brengt een volle, aromatische smaak naar je kopje. Met hinten van noten is het een koffie die je ieder moment van de dag kunt drinken waar en wanneer je maar wilt. 

Segafredo Selezione Espresso 

"Miscela di espresso" een mix van espresso in het Italiaans. En dat is nou precies waar deze koffie voor staat. Met bonen afkomstig uit Brazilië, Colombia, Costa Rica en Ivoorkust is het een wereldse melange. Met een 80% arabica en 20% robusta percentage krijg je een sterke koffie met een lekkere crema laag. De Espresso is niet alleen kruidig en fruitige maar kent ook hints van chocolade wat het buiten een espresso een uitstekende verwen koffie maakt, in bijvoorbeeld een cappucino. Kortom, een koffie voor iedereen, met melk zonder melk het maakt allemaal niet uit. Gewoon lekkere koffie.

Illy Classico - Koffiebonen

Illy, wie kent ze niet? Of het nou van het tankstation is of vannuit het restaurant Illy is overal te vinden. Soms is het belangrijk om bij het origineel te blijven en bij Illy is dat net zo. De Illy Classico is al jaren een onbetwiste melange van 100% arabica bonen en zal dat nog jaren blijven. Misschien is het niet de sterkste blend die je tegen zal komen maar daarvoor bestaat zijn pittige broertje Illy Intenso. De Classico kent een zoete en fleurige smaak met hints van geroosterd brood en karamel, misschien zelf een beetje van chocolade. De zachte harmonieuze smaak is een blijvertje onder vele koffie liefhebbers. Nu wil je natuurlijk nog weten waar de bonen vandaan komen. De bonen zijn afkomstig uit Ethiopië, Colombia, Costa Rica, Brazilië en India en zorgen dus voor een melange die bijna niet te overtreffen is, bijna. 

Café Intención Crema Aromatico

Café Intencón is een uitstekende koffie met een nobele achtergrond. Café Inteción is gericht op Fair Trade en eerlijkheid voor handel met koffieboeren. Daarnaast heeft het ook nog een Bio keurmerk wat inhoud dat de koffie voldoet aan de wettelijke eisen voor een biologische producten. De koffiebonen komen uit de hooglanden van Zuid-Amerika en zijn erg kruidig. Laat je verassen door een stevige body met een super zachte afdronk. Eerlijk en lekker wat wil je nog meer!

Lucaffé Mister Exclusive

Niemand minder dan Mister Exclusive verdiend uiteraard een plekje op deze lijst, alleende verpakking zou al een prijs kunnen winnen, maar niet alleen daarvoor staat hij op de lijst natuurlijk. Deze 100% arabica blend is echt even wat anders "Exclusive" is die zeker. Soepel maar niet zwak, Sterk maar niet bitter, hoe doen ze het toch. De bonen zijn afkomstig uit Zuid-Amerika, Azië en Centraal-Amerika. Een echt romige koffie met hints van chocolade. Dus wil je echt even indruk maken op je gasten? Met Lucaffé Mister Exclusive kan je niet fout gaan.

Café du Jour Brazilië 

Brazilië produceerde in 2021 meer dan 63 miljoen zakken van 60kg koffiebonen, dat is een totaal van meer dan 3,5 miljard kilo koffie dit jaar alleen, dan moet het wel een lekkere koffie zijn toch? Wij van Café du Jour hebben de proef op de som genomen en kwamen tot dezelfde conclusie. Uiteraard hebben we wel onze eigen draai aan gegeven. De Café du Jour Brazilië is een mildere koffie met wat notige hints. Onze Brazilië is licht gebrand en is daardoor minder bitter en soepel van smaak. Deze Brazilië is een mooie opstap naar specialiteiten koffie vanaf de supermarkt koffie. Proef net als miljoenen andere de perfectie van Braziliaanse koffie.

Mövenpick Café Crema

Mövenpick, we kennen ze allemaal wel van de hotels en resorts, misschien zelfs van het ijs merk. Maar nu hebben we het even over Mövenpick koffie. Het Zwitserse koffie bedrijf claimed hun plek op de lijst met een sterke smaak en intensiteit. De bonen zijn afkomstig uit Centraal-Amerika en Afrika. Dankzij de donkere branding kan de Mövenpick Café Crema zich met gemak onderscheiden van de reguliere crema's. De 100% arabica blend maakt hem wat romiger maar absoluut niet zwak, je zou zelfs hinten kunnen proeven van noten. Simpel maar zeker bijzonder!

Segafredo Selezione Crema

Met nog een fijne melange van robusta en arabica bonen pakt segafredo zijn tweede plek op de lijst en zeker niet onverdiend. De koffie is medium en kan ruiken naar vanille mocca en zelfs een beetje drop. Deze koffie is een echte allrounder, of je hem nou wilt gebruiken voor espresso of cappucino het kan allemaal. De bonen zijn afkomstig uit Brazilië, Costa Rica en Ivoorkust. Segafredo laat met deze koffie toch weer zien hoe hun melanges de markt overspoelen.   

 

Maak jou kopje koffie perfect voor jou!

De koffiebonen zijn vaak nog maar het begin van jouw perfecte kopje koffie. Misschien wil je er wel veel melk bij, of juist helemaal niet. Met suiker zonder suiker? Neem vooral de tijd om te experimenteren en te blijven ontdekken. Misschien zit er bij deze lijst wel helemaal niks voor jou, niet getreurd want er bestaan gelukkig nog honderden soorten koffie. Genoeg om te proberen en te ontdekken. Maak je koffie momentje helemaal perfect en geniet! 
Cafedujour.nl is beoordeeld met 4.9 / 5 op basis van Google klantreviews